Hoe kan ik mijn WordPress website verbeteren?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wanneer jouw website al enkele jaren bestaat is het goed om eens je website te vernieuwen. Voldoet jouw website nog aan de laatste trends of heb je een ander design gezien die jij ook graag zou willen gebruiken voor de website? In deze blog krijg je tips om jouw WordPress website te verbeteren.

1. Hoe meet ik mijn websiteprestaties?

Als eigenaar van een website wil je het liefst dat jouw producten of diensten hoog in google staan. Diverse factoren bepalen de ranking in google. Vraag jij jezelf af hoe het kan dat die ene concurrent altijd bovenaan staat bij bepaalde zoekwoorden? Of heb jij nieuwe teksten geplaatst op de website maar zie je die nergens terug in de zoekopdrachten? Wij informeren jou graag over hoe jij jouw website prestaties kunt verbeteren om hoger in de zoekmachine te komen.

GT Metrix logo

Gebruik GT Metrix om gratis jouw website prestaties te bekijken

Op de website GT Metrix kun je gratis tot 3 websites per dag laten beoordelen op haar snelheid. Ben jij benieuwd wat jouw score is? Wil jij graag weten wat jij zou kunnen verbeteren? Vul dan jouw website link in op Gtmetrix.com. In het rapport worden er ook aanbevelingen gedaan, met deze tips kun je aan de slag gaan om jouw website prestaties te verbeteren.

2. Hoe verbeter ik de pagina's op mijn website?

In je WordPress website kun je gebruik maken van Plug-ins. Met een plug-in kun je handige tools gebruiken om jouw design te verbeteren, om formulieren te maken en om jouw website beter te beveiligen. Een handig plug-in waar wij graag van gebruik maken is de SEO plug-in van Rank Math. Met deze plug-in krijg jij waardevolle informatie over jouw website pagina’s. Heb je al aan google verteld wat er op jouw afbeelding staat? Staat voor elke pagina jouw Metatag al juist omschreven? Deze plug-in geeft jou alle informatie die jij nodig hebt om jouw website te verbeteren.

Prestatierapport in Rankmath
Schermafbeelding van de prestatierapport van Rank Math. Waarbij je een cijfer krijgt van 0-100.

3. Hoe schaal ik een afbeelding zonder dat de kwaliteit verloren gaat?

Maak je website sneller door het gewicht van de afbeeldingen te verminderen. Een plug-in voor het optimaliseren van WordPress-afbeeldingen kan het gewicht van afbeeldingen tot 80% verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Robin image optimizer is een slimme en geavanceerde plug-in. Robin image optimizer is een gratis WordPress plug-in voor afbeelding optimalisatie zonder beperkingen qua aantal afbeeldingen en optimalisatie kwaliteit. Het enige nadeel is dat de afbeelding niet groter mag zijn dan 5 MB. 

Vond je deze tips nuttig en wil je graag meer tips ontvangen? Stuur ons dan een e-mail en ontvang meer tips over het optimaliseren van jouw website. Mocht je er niet helemaal uitkomen, neem dan gerust contact met ons op. Onze mannetjes helpen jou graag!

Hoe kunnen wij u helpen?